RUMIA KALOJA EI OLE. ON VAIN RUMIA TAPOJA KALASTAA.

Mikä on merelle hyväksi, on hyväksi meille. Siksi sitoutuminen ympäristön hyvinvointiin on meille itsestäänselvyys. Asetamme tiukat vaatimukset ostamamme kalan kalastustavalle ja haluamme osaltamme edistää pitkäjänteistä ja tasapainoista raaka-ainevarojen hoitoa.

Koillis-Atlantin silleihin liittyvän ostotoimintamme perustana on ICESiltä (International Council for the Exploration of the Sea) saamamme tieto. Takaamme, että silli on pyydetty kalastuskiintiöiden sallimissa rajoissa, sillä pystymme luotettavasti jäljittämään kalan reitin kalastusalukselta raaka-ainetta esikäsittelevään yritykseen ja aina omalle tehtaallemme asti. Meillä on myös kirjallinen takuu sille, että silli on pyydetty lakeja noudattaen ja kalastuskiintiöiden sallimissa rajoissa.

Lähes kaikissa Abban tuotteissa on MSC-merkki. MSC-kirjainyhdistelmän takana on Marine Stewardship Council, vailla sidoksia toimiva voittoa tavoittelematon organisaatio. Sen tavoitteena on huolehtia maailman luonnonkalakannoista estämällä liikakalastus, koska liikakalastus vahingoittaa sekä kalastusteollisuutta että merten ekosysteemejä.

Kun kalastetaan liikaa, kalakannat pienenevät jatkuvasti.

MSC-merkissä on oikeastaan kaksi tasoa: kestävän kalastuksen ympäristöstandardi, jonka avulla eri puolilla maailmaa tapahtuvaa kalastusta arvioidaan puolueettomasti, ja viime vuonna käyttöön otettu jäljitettävyysstandardi (Chain of Custody, CoC), joka parantaa koko toimitusketjun luotettavuutta.

Jäljitettävyysstandardia tarvitaan siksi, että virheet alkuperämerkinnöissä (kalatuotteiden raaka-aineessa tulee mainita kalan alkuperä) ovat yleisiä. Merkin avulla voit varmistua, että ostamasi kalatuotteet voidaan jäljittää aina vastuullisesti toimivalle, MSC-sertifioidulle kalastusalukselle asti.

Sertifikaatti uusitaan viiden vuoden välein ja vuosittaiset auditoinnit takaavat, että kyseessä ei ole viiden vuoden välein tehtävä ryhtiliike vaan jatkuva vastuullinen toiminta.