Inkivääri-limesilli Ramen-burger
1 h, 30 min.
4:lle
0
Ramen-burger on trendikäs uutuus New Yorkín katukeittiöstä. Nuudeliburgeriin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta silli sopii loistavasti ja kasvikset tuovat hyvän lisän nuudelille. Inkivääri-limesilli entisestään tukee Aasian makumaailmaa, jota tässä viimeistellään paksoilla - rapeaa ja herkullista.

Ainekset
- NUUDELISÄMPYLÄ
- 300 g vehnänuudeleita
- 1 litra vettä
- 0,5 dl soijaa
- 1 kanaliemikuutio
- 4 kananmunaa
- öljyä paistamiseen
- mustia seesaminsiemeniä
- TÄYTE
- 1 prk Abban inkivääri-limesilliä
- 150 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
- 1 kpl chili
- 1 kpl kevätsipulia
- 10 cm pala tuorekurkkua
- 2 rkl soijaa
- 4 lehteä jääsalaattia
Valmistusohje
- NUUDELISÄMPYLÄ:
Kiehauta vesi, soija ja kanaliemikuutio. Keitä nuudelit kypsiksi. - Valuta nuudelit ja lisää joukkoon kananmunat.
- Painele nuudeli-munaseos 10 cm halkaisijaan olevaan keittokulhojen pohjalle tiiviisti ja laita kelmu kulhojen päälle. Toista sama neljään kulhoon. Anna nuudelin jähmettyä tunti. Näin saat hyvin muotoiltua ”pihvit” ennen paistoa.
- Paista reilussa öljyssä rapeiksi ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.
- TÄYTE:
Valuta silli. - Leikkaa paksoi, chili, kevätsipuli sekä kurkku pieneksi ja sekoita yhteen sillin kanssa.
- Mausta soijalla.
- TARJOILE:
Nuudelilevyn päälle rapeaa jääsalaattia. Hyvä keko silliseosta ja kansi päälle.