Parsaa, kevätpurjoa, silliä ja mätitahnamajoneesia

30 min. 4:lle

Kevään juhlien alkuruoka syntyy helposti parsasta, kevätpurjosta ja sipulisillistä. Kasvisversion alkuruoasta saat jättämällä sipulisillin pois ja sekoittamalla kastikkeen majoneesista ja sitruunasta.

Parsaa, kevätpurjoa, silliä ja mätitahnamajoneesia

Ainekset

  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 4 kpl pientä kevätpurjoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2  sitruunan mehu
  •   ripaus suolaa
  • KASTIKE
  • 1 dl Kallen Mätitahnaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/2 prk Abba Ranskalainen sipulisilliä

Valmistusohje

  1. Poista parsojen kova kantaosa, halkaise suuremmat purjot ja huuhtele sisus. Paista tai grillaa parsat ja purjot rypsiöljyssä noin 3 - 5 minuuttia koosta riippuen. Lisää kasvisten pinnalle sitruunamehua ja ripaus suolaa.
  2. Sekoita mätitahna, majoneesi ja sitruunamehu tasaiseksi.
  3. Kokoa alkuruoka parsoista, kevätpurjosta, sillistä ja mätitahnamajoneesista.