Perunasalaatti sinappimajoneesikastikkeella

1 h 6:lle

Helppo perunasalaatti maustetaan kevätsipulilla ja hienonnetulla tillisillillä. Mukaan raastetaan keitetyn kananmunan valkuaiset ja sinappiseen majoneesikastikkeeseen sekoitetaan mukaan raastetut keltuaiset.

Perunasalaatti sinappimajoneesikastikkeella

Ainekset

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • kananmunaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 pnt kevätsipulia
  • 1/2 prk Abba Tillisilliä
  • KASTIKE
  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl tillisillin lientä
  • 1 rkl sinappia
  • keitetyn kananmunan keltuaiset
  •   ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä. Keitä kananmunat kypsiksi laittamalla kananmunat kiehuvaan veteen, keittoaika kananmunille on noin 10 minuuttia jolloin keltuainenkin on täysin kypsä ja helppo raastaa. Jäähdytä kananmunat keiton jälkeen nopeasti kylmässä vedessä.
  2. Pilko perunat kuutioiksi. Lisää joukkoon rypsiöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon kevätsipulit ja tillisillinpalat. Raasta valkuaiset ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita majoneesin joukkoon tillisillin lientä ja sinappia. Raasta joukkoon keltuaiset ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Viimeistele perunasalaatti majoneesikastikkeella.