Sillikroketti & tapenadea
1 h
4:lle
6
Tällä reseptillä saat hienoa makua esimerkiksi cocktail-tarjottaviin. Kroketti on pehmeän täyteläinen ja tapenade tuo yhdistelmään makukärkeä.

Ainekset
- SILLIKROKETTI
- 500 g jauhoista perunaa
- 3 kpl kananmunan keltuaista
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 0,5 dl Abba valkosipulisilliä
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- TAPENADE
- 2 dl kivettömiä kalamata oliiveja
- 3 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2-3 kpl Abba janssoninfileitä
- 2 tl sitruunanmehua
- suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- vaaleaa leipää tai patonki
Valmistusohje
SILLIKROKETTI
- Keitä perunat kypsiksi ja anna hetki höyrystyä.
- Soseuta perunat tasaiseksi haarukalla tai perunapusertimella.
- Kuutioi silli. Lisää loput aineet perunan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pyöritä jäähtyneestä massasta noin 30-40 grammaisia palloja märillä käsillä leivinpaperin päälle.
- Pyöritä pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Laita hetkeksi jääkaappiin
- Uppopaista 170-180 asteessa noin 4 minuuttia. Nosta kroketit pois öljystä ja aseta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
TAPENADE
- Laita tapenaden kaikki aineet paitsi sitruunanmehu joko yleiskoneen kutteriin tai mortteliin.
- Aja tasaiseksi massaksi.
- Mausta sitruunanmehulla sekä suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa.
- Levitä paahdetun leivän päälle tapenadea ja kroketti. Voit tukea yhditelmän cocktailtikulla. Viimeistele tarjolle parmesaanijuustoraasteella.