Sillikanapee
30 min.
4:lle
42
Sillikanapee on herkullinen suolainen naposteltava pikkujouluihin tai joulupöytään. Suolapala valmistuu nopeasti valmiista voitaikinasta ja helposti valmistettavasta täytteestä.

Ainekset
- 1 pkt voitaikinaa
- TÄYTE
- 1 pkt maustamatonta tai ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa (200 g)
- 10 palaa Boy Sinappisilliä hienonnettuna
- 3 rkl Abba Savukalapasteijaa
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja anna maustua.
- Kauli voitaikina noin 5 mm:n paksuiseksi. Levitä täytettä tasaisesti ja ohuelti taikinan päälle.
- Rullaa taikinaa molemmilta sivuilta keskikohtaa päin. Nosta taikina lautaselle, peitä kelmulla ja laita noin 15 minuutiksi jääkaappiin tai pakastimeen kohmettumaan.
- Leikkaa kohmeinen taikina noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Tarjoile herkulliset kanapeet vaikka osana joulun pitopöytää.