Lohikiusaus
Klassisen lohikiusauksen maustaa Abban sitruunakastike, joka tuo kokonaisuuteen reilusti luonnetta. Helppo laatikkoruoka syntyy melkein itsestään uunin lämmössä. Voit käyttää lohen tilalla myös muuta kalaa tai vaikka rapua.
Valmistusaika 1 hour hr 45 minutes mins
- 1 purjo
- 3 rkl voita (laktoositon)
- 1 ½ kg peruna-sipulisekoitusta
- 500 g lohikuutioita
- 1 ruukku tuoretta tilliä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pss Abba Laktoositon sitruunakastike kalalle 250 g
- 4 fl kermaa (laktoositon)
- 1 kevätsipuli
- tillinoksia
Kuullota viipaloitu purjo voissa pannulla. Kaada peruna-sipuliseos voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon kuullotettu purjo, lohikuutiot, hienonnettu tilli, suola sekä mustapippuri. Sekoita sitruunakastike sekä kerma yhteen ja kaada tasaisesti perunaseoksen päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Mikäli pintaan tulee reilusti väriä ennen kuin kiusaus on kypsä, voit peittää pinnan esimerkiksi leivinpaperilla tai foliolla ja jatkaa kypsentämistä. Viimeistele lohikiusaus hienonnetulla kevätsipulilla ja tillinoksilla.