Lohikiusaus

Klassisen lohikiusauksen maustaa Abban katkarapu-tillikastike, joka tuo kokonaisuuteen reilusti luonnetta. Helppo laatikkoruoka syntyy melkein itsestään uunin lämmössä. Voit käyttää lohen tilalla myös muuta kalaa tai vaikka rapua.
Valmistusaika 1 hr 45 mins
Ruokalaji -
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

Ohjeet
 

  • Kuullota viipaloitu purjo voissa pannulla. Kaada peruna-sipuliseos voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon kuullotettu purjo, lohikuutiot, hienonnettu tilli, suola sekä mustapippuri. Sekoita katkarapu-tillikastike sekä kerma yhteen ja kaada tasaisesti perunaseoksen päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Mikäli pintaan tulee reilusti väriä ennen kuin kiusaus on kypsä, voit peittää pinnan esimerkiksi leivinpaperilla tai foliolla ja jatkaa kypsentämistä. Viimeistele lohikiusaus hienonnetulla kevätsipulilla ja tillinoksilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!