Lohikiusaus

Lohikiusaus

Klassisen lohikiusauksen maustaa Abban sitruunakastike, joka tuo kokonaisuuteen reilusti luonnetta. Helppo laatikkoruoka syntyy melkein itsestään uunin lämmössä. Voit käyttää lohen tilalla myös muuta kalaa tai vaikka rapua.
Valmistusaika 1 hour 45 minutes
Ruokalaji Pääruoka
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 1 purjo
  • 3 rkl voita (laktoositon)
  • 1 ½ kg peruna-sipulisekoitusta
  • 500 g lohikuutioita
  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pss Abba Laktoositon sitruunakastike kalalle 250 g
  • 4 fl kermaa (laktoositon)
  • 1 kevätsipuli
  • tillinoksia

Ohjeet
 

  • Kuullota viipaloitu purjo voissa pannulla. Kaada peruna-sipuliseos voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon kuullotettu purjo, lohikuutiot, hienonnettu tilli, suola sekä mustapippuri. Sekoita sitruunakastike sekä kerma yhteen ja kaada tasaisesti perunaseoksen päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Mikäli pintaan tulee reilusti väriä ennen kuin kiusaus on kypsä, voit peittää pinnan esimerkiksi leivinpaperilla tai foliolla ja jatkaa kypsentämistä. Viimeistele lohikiusaus hienonnetulla kevätsipulilla ja tillinoksilla.
Maistuiko?Kokeile muitakin Abban herkullisia reseptejä!