Tarinamme

MEREN HERKUT

Abba on lyhenne nimestä AB Bröderna Ameln. Tämä yritysnimi rekisteröitiin vuonna 1906. Amelnin veljesten isä perusti kuitenkin yrityksen jo vuonna 1838 nimellä Christian Gerhard Ameln A/S. Tätä nimeä, toisin kuin poikien perustaman yrityksen, ei yksikään pop-yhtye lainannut – tosin alkuperäisen nimen aikaan popmusiikkia ei ollut vielä edes keksitty.

Aika kului ja tammikuun 1. päivänä vuonna 2014 Abba, Procordia ja Frödinge yhdistivät voimansa ja muodostivat Orkla Foods Sverigen. Suomessa Abban tuotteita myy ja markkinoi Orkla Foods Finland, joka vuoteen 2013 saakka tunnettiin nimellä Felix Abba. Orkla on norjalainen konserni, jonka nimi tulee Orkla-joesta.

Kalastajia historiasta

Nykyään Abban laajaan valikoimaan kuuluu tuotteita tonnikalasta kalatahnoihin ja valmiskastikkeisiin. Valikoiman ytimen muodostavat kuitenkin yhä sillit kaikissa mahdollisissa mauissa ja muodoissa. Ravintosuositusten mukaan kalaa tulisi syödä kolme kertaa viikossa ja tavoitteenamme onkin tarjota helppo tapa syödä kalaa.

Lähes koko Abban tuotanto keskittyy kauniiseen Kungshamnin kaupunkiin Ruotsin länsirannikolla. Tuotteita valmistetaan laadukkaista raaka-aineista Bohusin läänin huikeissa saaristolaismaisemissa. Toivomme ja uskomme, että saaristolaistunnelma välittyy myös sinulle, kun maistat Abban tuotteita.

Veneitä