
Savulohta, metsäsienikastiketta ja tilli-perunamuusia
Maukas sienikastike valmistuu vaivattomasti Abban katkarapu-tillikastikkeesta ja metsäsienikuutioista. Kastikkeessa voit käyttää myös viljeltyjä sieniä, esimerkiksi herkkusieniä.
Valmistusaika 30 mins
Ruokalaji -
Annosmäärä 4
Ainesosat
Ainekset
- 600 g savulohta
Tilli-perunamuusi
- 1 ruukuu tuoretta tilliä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 800 g jauhoista perunaa kuorittuna
- 2 dl täysmaitoa (laktoositon)
- 100 g voita (laktoositon)
- 2 tl suolaa
Sienikastike
- 100 g metsäsienikuutioita
- 1 pieni keltasipuli
- 1 rkl voita (laktoositon)
- 1 pss Abba Laktoositon katkarapu-tillikastike kalalle 250 g
- rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Aja tilli tehosekoittimessa tasaiseksi öljyn kanssa. Keitä pilkotut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Siivilöi perunat, lisää joukkoon lämmitetty maito sekä voi ja soseuta. Lisää lopuksi tilliöljy sekä suola. Mikäli seos jää vielä paksuksi, voit ohentaa sitä lämpimällä maidolla.
- Kuullota sienikuutiot ja hienonnettu sipuli voissa. Lisää joukkoon katkarapu-tillikastike ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla.Tarjoile savulohi kylmänä tai lämmitettynä metsäsienikastikkeen ja tillimuusin kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!