Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa

Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa

Uunibataattien kanssa tarjottava tonnikalatäyte valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta kuumien bataattien päällä.
Valmistusaika 1 hr
Ruokalaji -
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 2 prk Abban tonnikalaa
  • 300 g ranskankermaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 3 oksaa lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

LISÄKSI

  • 4 bataattia
  • 1 tl suolaa

VIIMEISTELYYN

  • hienonnettua ruohosipulia
  •  parmesaania

Ohjeet
 

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Pese bataatit, pistele niihin haarukalla reikiä ja kääri folioon. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Bataatti on kypsä, kun voit työntää veitsen helposti sen läpi.
  • Valmista täyte sillä aikaa kun bataatit kypsyvät. Vatkaa ranskankermaa kuohkeammaksi. Painele haarukalla tonnikalaa hieman hienommaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.
  • Halkaise bataatit keskeltä pituussuunnassa ja mausta sisus varovasti suolalla. Annostele päälle tonnikala-ranskankermaa ja viimeistele ruohosipulilla ja parmesaanilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!