Lohikiusaus

Klassisen lohikiusauksen maustaa Abban katkarapu-tillikastike, joka tuo kokonaisuuteen reilusti luonnetta. Helppo laatikkoruoka syntyy melkein itsestään uunin lämmössä. Voit käyttää lohen tilalla myös muuta kalaa tai vaikka rapua.

Valmistusaika
1 h 45 min.

Annokset
6

Ainekset

  • 1 purjo
  • 3 rkl voita (laktoositon)
  • 1 1/2 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 500 g lohikuutioita
  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pss Abba Laktoositon katkarapu-tillikastike kalalle 250 g
  • 4 dl kermaa (laktoositon)
  • 1 kevätsipuli
  • tillinoksia

Valmistusohjeet

Kuullota viipaloitu purjo voissa pannulla. Kaada peruna-sipuliseos voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon kuullotettu purjo, lohikuutiot, hienonnettu tilli, suola sekä mustapippuri. Sekoita katkarapu-tillikastike sekä kerma yhteen ja kaada tasaisesti perunaseoksen päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Mikäli pintaan tulee reilusti väriä ennen kuin kiusaus on kypsä, voit peittää pinnan esimerkiksi leivinpaperilla tai foliolla ja jatkaa kypsentämistä. Viimeistele lohikiusaus hienonnetulla kevätsipulilla ja tillinoksilla.