Savulohta, metsäsienikastiketta ja tilli-perunamuusia

Maukas sienikastike valmistuu vaivattomasti Abban katkarapu-tillikastikkeesta ja metsäsienikuutioista. Kastikkeessa voit käyttää myös viljeltyjä sieniä, esimerkiksi herkkusieniä.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 600 g savulohta

Tilli-perunamuusi

  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 800 g jauhoista perunaa kuorittuna
  • 2 dl täysmaitoa (laktoositon)
  • 100 g voita (laktoositon)
  • 2 tl suolaa

Sienikastike

Valmistusohjeet

Aja tilli tehosekoittimessa tasaiseksi öljyn kanssa. Keitä pilkotut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Siivilöi perunat, lisää joukkoon lämmitetty maito sekä voi ja soseuta. Lisää lopuksi tilliöljy sekä suola. Mikäli seos jää vielä paksuksi, voit ohentaa sitä lämpimällä maidolla.

Kuullota sienikuutiot ja hienonnettu sipuli voissa. Lisää joukkoon katkarapu-tillikastike ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Tarjoile savulohi kylmänä tai lämmitettynä metsäsienikastikkeen ja tillimuusin kanssa.