MSC

RUMIA KALOJA EI OLE.
ON VAIN RUMIA TAPOJA KALASTAA.

Fishermen at work, pulling the nets

Mikä on merelle hyväksi, on hyväksi meille. Siksi sitoutuminen ympäristön hyvinvointiin on meille itsestäänselvyys. Asetamme tiukat vaatimukset ostamamme kalan kalastustavalle ja haluamme osaltamme edistää pitkäjänteistä ja tasapainoista raaka-ainevarojen hoitoa. Koillis-Atlantin silleihin liittyvän ostotoimintamme perustana on ICESiltä (International Council for the Exploration of the Sea) saamamme tieto.

MSC-merkki

MSC-kirjainyhdistelmän takana on Marine Stewardship Council, vailla sidoksia toimiva voittoa tavoittelematon organisaatio. Sen tavoitteena on huolehtia maailman luonnonkalakannoista estämällä liikakalastus, koska liikakalastus vahingoittaa sekä kalastusteollisuutta että merten ekosysteemejä. MSC-merkki löytyy kaikista Abba-tonnikaloista.

MSC-merkissä on oikeastaan kaksi tasoa: kestävän kalastuksen ympäristöstandardi, jonka avulla eri puolilla maailmaa tapahtuvaa kalastusta arvioidaan puolueettomasti, ja jäljitettävyysstandardi (Chain of Custody, CoC), joka parantaa koko toimitusketjun luotettavuutta.

Jäljitettävyysstandardia tarvitaan siksi, että virheet alkuperämerkinnöissä (kalatuotteiden raaka-aineessa tulee mainita kalan alkuperä) ovat yleisiä. Merkin avulla voit varmistua, että ostamasi kalatuotteet voidaan jäljittää aina vastuullisesti toimivalle, MSC-sertifioidulle kalastusalukselle asti.

Kun sertifioitua kalaa pyydetään, kalastusyritys varmistaa, että mereen jää kalastuksen jälkeenkin tarpeeksi kalaa. Lisäksi sertifikaatti pitää myös huolen, että kalastuksella ei häiritä toisia eläinlajeja ja niiden elinympäristöä. Merkki varmistaa myös, että kalastuksesta riippuvaisten ihmisten elinkeino säilyy.

Sertifikaatti uusitaan viiden vuoden välein ja vuosittaiset auditoinnit takaavat, että kyseessä ei ole viiden vuoden välein tehtävä ryhtiliike vaan jatkuva vastuullinen toiminta.

VAIN VASTUULLISTA TONNIKALAA

Abban tonnikalassa käytetään vastuullista, sertifioitua tonnikalaa. Eli kaikilla Abban tonnikalatuotteilla on MSC-merkki. Sininen merkki on todiste siitä, että Abban tonnikala on eettisesti ja ekologisesti kestävä valinta.

Kolme miljoonaa vastuullista tonnikalapurkkia vuodessa

Sertifioidun kalan käyttäminen on yrityksille vapaaehtoista. Abban siirtyminen MSC-tonnikalaan on merkittävä uudistus, sillä Abba on Suomen suosituimpia tuotemerkkejä. Abba myy vuosittain noin kolme miljoonaa tonnikalapurkkia.

Merenelävien suojelu on suomalaisille kuluttajille tärkeää. Sininen MSC-merkki onkin tuttu useammalle kuin joka toiselle kuluttajalle, ja jopa puolet kuluttajista suosittelisi merkkiä mielellään myös muille.